sommerhuse i danmark

De danske sommerhuse

Der er ikke noget at sige til det. Det er fuldkomment forståeligt, at I, allerede nu, er ved at planlægge næste års sommerferie. Dette års ferie var jo helt vidunderlig. Der var ikke noget med overdrevent brug af ansigtsmasker. Der var heller ikke skrappe politifolk, der hele tiden mindede jer om, at I hellere må tage maske på, når I skulle ind i det lokale supermarked. I havde lejet sådan en luksusvilla nede ved en strand i Spanien.

Det var lækkert at bo så luksuriøst. Det var også sjovt at skulle handle på det lokale marked. Og ja, selvom supermarkedet ikke havde det helt store udvalg, så var der da ketchup, toiletpapir og tandpasta, som I kunne købe. Friheden, som sommerens hus gav jer, var nok det, som I værdsatte mest: I kunne komme og gå som I ville. Der var ikke andre mennesker at skulle tage hensyn til. Så når der skulle høres rock for fuld hammer, så blev der skruet helt op for anlægget.

Krav til huset

I lærte – med andre ord – at det er skønt at holde ferie i et sommerhus. I lærte også, at en sommerhusferie ikke behøver at være den dyreste ferieform. Huset skal bare være i orden. Og det skal ligge et sted, hvor I synes, at der er smukt at opholde sig. Så, ja, at I allerede nu leder efter huse til den næste sommerhusferie, er virkeligt forståeligt. Der er dog et enkelt spørgsmål, der ligger mig på sinde: Skal det absolut være et sommerhus i udlandet?

Hold ferie i Danmark

Kunne det ikke være et af de mange dejlige danske sommerhuse til leje, der findes her i landet? Mange af dem er da også meget luksuriøse. Du kan finde sommerhuse, der har indendørs pool. Du kan finde sommerhuse med vidunderlige udsigter til hav eller sø eller storslåede landskaber. Der findes sommerhuse, der ligger afsides, så I ikke forstyrrer nogen andre. Og ja, der er også mange lidt mere beskedne sommerhuse, som ligger i sommerhusområder, hvor du vil møde mange søde mennesker. Både danskere og udlændinge, der også værdsætter de danske landskaber og alle de mange tilbud om gratis oplevelser, som de forskellige turistforeninger tilbyder i sommerperioden.

I afgør det – men overvej det

Nå, det skal være jeres afgørelse, hvor jeres næste sommerhusferie skal tilbringes henne. Jeg foreslår bare. Giver jer en idé. I kan bruge den eller lade være. Jeg ved selv, hvad jeg vil gøre. Min sommerhusferie skal nemlig bruges her i Danmark. Og jeg har booket mit sommerhus allerede. Det indrømmer jeg gerne. Og jeg foreslår, at I ikke bruger alt for lang tid på at overveje, tænke og betænke jer igen. Der vil nemlig være rift om sommerhusene til næste år. Mange af de mennesker, som var på sommerhusferie her i landet i sommers, er nemlig også ved at planlægge deres næste ophold i et sommerhus her i landet. I er ikke de eneste, som er i god tid. Men: Tag den tid I har brug for, så I kan definere, helt præcist, hvor I vil hen. Jeg siger det bare: I kan finde sommerhuse overalt i Danmark.