22/06/2024
man holding tongs while cooking

Brand i køkkenet

I skulle have nyt udstyr i virksomheden. Der gik brand i køkkenet – og ja, restauranten måtte lukke i lang tid. Det var ikke så godt. I var lige inde i en god tid, hvor madskribenterne begyndte at opdage, hvad I kan. Og så skete det: Der gik ildebrand i kælderrummet. Dér, hvor I absolut ikke opbevarer noget af værdi. Hverken madvarer eller drikkevarer. Kun gammelt udstyr, som skulle sælges på loppemarkedet. Mange private vil jo gerne have professionelt udstyr.

Nu er der Inergen anlæg

Men altså, I havde ikke sørget for at etablere et rumslukningsanlæg dernede. Oppe i køkkenet og i selve gæsterummet har I fået lavet ny brandslukning med Inergen anlæg. Ikke fordi I sådan regner med, at der vil opstå brand i disse lokaler. Mere fordi, at I skal. Grunden er jo fornuftig nok. I arbejder med varme elementer. Sommetider sætter I faktisk også ild til maden – og så skulle I jo slukke for jeres brandslukningsanlæg, så længe flamberingen varede. Oversprøjtning af gæster med brandslukningsvæske er ikke noget, I ønsker jer.

Så I skiftede det gamle anlæg ud med nye – men mindre – rumslukningsanlæg, som slet ikke bemærkes inde i stuen, hvor gæsterne nyder jeres kreationer. I valgte at anvende anlæg, som bruger Inergen, fordi det faktisk ikke kan lugtes eller mærkes. Så når et bord skal serviceres med flambering, så vil ingen af gæsterne ved de andre borde kunne mærke noget ubehageligt, hvis brandslukningsanlægget starter.

Inergen kvæler ild uden at skade

Det er nemlig sådan, at Inergen kvæler ild, inden den bliver til en rigtig brand. Nu kan en flambering jo godt ligne en rigtig ildebrand – også selv om kokken har styr på mængderne af spiritus, der hældes over flamberingsemnet. Et rumslukningsanlæg kan ikke skelne imellem brande, der er opstår af sig selv eller som bliver påsat bevidst. Men fordi Inergen er harmløst overfor mennesker – og fordi det er en luftart, som kun gør skade på ilden, så valgte I at anvende den løsning til brandslukning.

Vi valgte det fordi

Kort sagt: der er følgende grunde til at I valgte jeres nuværende rumslukningsanlæg:
1: I kan begrænse og udvide området, som anlægget dækker. Alt efter behovet.
2: Jeres gæster vil ikke mærke ubehag, hvis rumslukningsanlægget sætter i gang uden, at I er til stede. Inergen er nemlig ufarligt for mennesker.
3: Hvis en rigtig stor ildebrand bryder ud, så vil jeres anlæg bidrage til, at intet inventar bliver brændt. Det vil med andre ord sige, at I sparer penge til nyt. Det kan være en ret stor fordel, fordi pengene måske skal bruges til en kampagne, der viser, at I har sørget for, at jeres gæster opholder sig i sikre rum.
4: I har kun en forpligtigelse overfor jer selv og virksomheden til at få jeres rumslukningsanlæg tjekket en enkelt gang om året. I kan dog altid tilkalde en ekspert, som kan fortælle jer, hvordan I sikrer rummene bedst muligt.

Jo, I har lavet en investering, som er rigtig god. I kan arbejde i ro og fred. Der skal ikke være frygt for ildebrande i jeres køkken. Dér skal der være kreativitet. Og de nye rumslukningsanlæg giver jer sikkerheden, som I hidtil har manglet.