Når haven skal være flot

Der er mange ting man kan tage fat på, hvis man gerne vil have en flot have.

Det er selvfølgeligt individuelt, hvordan man synes, at en flot have skal tage sig ud. Men for mange drejer det dig i hvert fald nok om, at der ikke er for meget ukrudt og at græs og hæk er nogenlunde velplejet.

Og der er mange ting, som kan skæmme havens udseende i en haveelskers øjne. Nogle af de mest almindelige problemer, som danske haveejere står overfor en nok mos og mælkebøtter i græsplænen. Det er noget, som kan få mange haveejere ud af vagten og i gang med havearbejdet.

Et fælles træk for de mange gode råd om hvordan mas skal bekæmpe ukrudt i sin græsplæne er faktisk, at det i det store og drejer sig om at skabe en stærk græsplæne i sig selv. For er græsplænen stærk og velplejet efterlader det langt mindre mulighed og grobund for at det forhadte ukrudt kan tage over.

Opbygningen af en stærk græsplæne kræver flere ting. Gødning og kalk kan med fordel tilføres plænen for at styrke græsset og desuden kan det i perioder også være nødvendigt at vande, hvis naturen ikke klarer dette i tilstrækkelig grad af sig selv.

En fejl, som mange haveejere begår i deres iver efter at få den perfekte græsplæne er, at de enten klipper græsset for ofte, eller at de klipper det alt for kort. Og i den forbindelse skal det selvfølgelig også nævnes, at det er vigtigt at have en ordentlig plæneklipper. Ordentlig værktøj er som bekendt det halve af arbejdet. Hvis du er på jagt efter en maskine til at klippe dit græs, kan du finde sådan nogle lige her, http://plaeneklipper.net/, uanset om det er en almindelig plæneklipper, en robotplæneklipper eller en havetraktor, som du er på udkig efter.

Men ellers er det først og fremmest hårdt arbejde og en god portion tålmodighed, der skal til for at få en pæn have – det kommer nemlig ikke af sig selv.