København

Københavns fysioterapiklinikker

Ok, du har været der flere gange: Inde på klinikken, hvor fysioterapeuten har hjulpet dig over en skade. Han har givet dig øvelser under genoptræningen. Du er sådan set taknemlig for hans arbejde. Det betyder jo, at din krop stadig fungerer upåklageligt. Også selvom han har advaret dig: Har du først fået behandling for en sportsskade, så er sandsynligheden for, at du får brug for sportsfysioterapi igen meget høj.

Sportsfysio

Du har dog lært noget, når du har været i sportsfysioterapi i København: Du er ikke noget særligt og du skal lytte til anvisningerne som fysioterapeuten giver dig. Du har undret dig meget over den der frase om, at du ikke skal tro, at du er noget særligt. Da du spurgte din sportsfysioterapeut i København om det, fik du et overraskende svar: Mange sportsudøvere på eliteplan, tror at de kan komme i klinikken og tryne andre kunder, så de kan få deres behandling hurtigere.

De lokale terapeuter

Det kan de altså ikke hos den fysioterapeut på Frederiksberg, som du går hos. Alle må booke en tid. Alle må vente på, at deres tid kommer! Der er ikke så meget at diskutere her. Du bliver glad for svaret. Det har nemlig flere gange været tilfældet, at du har set en berømt sportsperson vælte ind på klinikken og bare har trasket igennem ventelokalet, uden at tage hensyn til andre mennesker. Omvendt har du dog også set mange topatleter, som sætter sig i ventelokalet og bare er søde at snakke med. Helt almindelige mennesker. Men de der primadonnaer!

Væk med dem. Og frem med positiviteten. Det handler jo om, at I alle har smerter, der skal bearbejdes, så I kan komme tilbage til en normal hverdag – hvad enten det handler om sport på topplan – eller almindelige jobs – fx som receptionist i et stort konferencecenter. Fysioterapien er vigtig for jer alle. Den vil sørge for, at I får løst det specifikke problem, som giver jer smerterne. Det kan tænkes, at du har smerter i knæet og derfor har brug for en bestemt behandling. Det kan tænkes, at dit sportsidol har brug for den samme behandling – bare i albuen. Sandsynligheden for, at I mødes hos den samme fysioterapeut på Østerbro, er derfor ret stor.

Ude på Østerbro eller Nørrebro

Når du nu har besluttet dig for at få fysioterapi, så husk, at du virkeligt ikke må ignorere, hvad din fysioterapeut råder dig til: Fx skal du ikke overdrive øvelserne, han giver dig. På den anden side, skal du sørge for at udføre dem, sådan som han har fortalt dig. Det kan være irriterende. Men det er nødvendigt. Du skal jo gerne videre efter den skade du fik. Og kan din fysioterapeut på Østerbro ikke få dig videre, så må du lede efter en anden fysioterapeut. Du kunne overveje at lede efter en fysioterapeut på Nørrebro. Det er helt op til dig, hvor du finder din fysioterapeut. Det, du bare skal sørge for, er, at du har tillid til terapeuten. Med gensidig tillid opnår I nemlig de bedste resultater. Det ved du også godt selv.