Hvilket legetøj er godt?

I forbindelse med kommunalreformen i 2007 søgte og fik jeg stillingen som indkøber for den kommunale dagpleje, der jo som bekendt omfatter børn fra 0 til 3 år. Det er et spændende og udfordrende job, men efter mange års arbejde som pædagog har jeg en grundig baggrundsviden med hensyn til babylegetøj og legetøj i det hele taget. For eksempel ved jeg, at magnetlegetøj fra Magformers er helt eminent til den kreative udvikling. Jeg ved også en del om for tidligt fødte i øvrigt.

Dagplejebørnenes behov for at udvikle sig via legen er forskellige, men især er det vigtigt, at dagplejens baby legetøj er spændende og indbydende, men endnu mere vigtigt er det at købe babylegetøj, som er uden giftig tilsætning og sikkerhedsmæssigt godkendt. I de seneste år er både dagplejere og pædagoger blevet meget opmærksomme på, hvilket babylegetøj der matcher barnets udviklingstrin, og i vores kommune indkøbes primært trælegetøj, hvilket forældrene er meget glade for.

Som inspiration anvender jeg internettet til at afsøge markedet for babylegetøj og trælegetøj, og jeg køber ofte trælegetøj via nettet. Fordelen ved at handle babylegetøj på nettet er, at oplysninger, pris og varedeklaration er let tilgængelig, og på den måde sparer jeg tid på besøg af sælgere af babylegetøj eller kørsel og besøg i diverse butikker med udvalg af trælegetøj. Babyudstyr er generelt yderst vigtigt at kvalitetssikre!

Nu er det ikke sådan, at jeg frit kan købe ind, jeg har selvfølgelig et budget for babylegetøj til den kommunale dagpleje, og vi har en kommunal udviklingsgruppe, som skal godkende arten og kvaliteten af indkøbene af babylegetøj til dagplejen. Jeg er vældig glad for at have den gruppe med, for det kan af og til blive lidt ensomt på mit kontor på rådhuset.