Teambuilding på vandet

Jeg er netop startet i et nyt job, og det kan være svært at helt finde ud af, hvor meget man kan ytre sig, hvordan har medarbejderne med hinanden og med cheferne og så videre. Jeg var så heldig, at mit firma skulle afholde et firmaevent i København et par uger efter, jeg var startet.

Der var naturligvis den sædvanlige opsummering af updates og firmamål, men vi fik også mulighed for at lave teambuilding aktiviteter. Vi havde en skattejagt, var sammen om en yoga time og fik testet vores rytmiske formående i en rytmisk cirkel. Den bedste oplevelse var en teambuilding i København – nærmere betegnet Islands Brygge – hvor vi prøvede Kajakpolo i en time. Det var super sjovt og en utroligt medrivende teamopgave. Vi fik endda mulighed for at tippe chefen i vandet. Det tog han nu meget pænt 🙂

 

Som ny medarbejder var jeg taknemmelig for dette personalearrangement i København. Det gave mig mulighed for at lære mine nye kolleger at kende og mine chefer, og jeg fik mulighed for at give min mening til kende vedrørende de ting, vi diskuterede.

Bagefter tænkte jeg, hvor hvor heldig jeg var at vær del af en virksomhed, hvor teambuilding er vigtigt. I en verden, hvor alt handler om at kunden er tilfreds, glemmer virksomhederne tit deres vigtigste ressource – medarbejderne. Teambuilding giver sammenhold og kan være med til at booste din forretning.

Du kan sagtens få noget godt ud af firmaarrangementer som disse: http://www.bryggens-kajakpolo.dk/nyheder/firmaarrangement/ , selv om I kun er få i virksomheden. Der er masser at udbytte at hente alligevel. Selv i små virksomheder kan det være nødvendigt at lære hinanden bedre at kende – og også bedre at kende på nye måder.

Her er, hvorfor teambuilding aktiviteter og firmaarrangementer er vigtige for din virksomhed:

  • Giver bedre kommunikation. Giver en mere åben diskussion blandt medarbejderne og er med til at gøre samarbejde på tværs nemmere.
  • Motiverer medarbejderne. Personalearrangementer og teambuilding går hånd i hånd. Jo mere komfortable dine medarbejdere er til at udtrykke deres ideer og meninger, jo mere selvsikre vil de være. Det vil motivere dem til at tage nye udfordringer.
  • Giver kreativitet. Når du tager et hold medarbejdere ud af deres faste rammer og udsætter dem for nye kreative opgaver, vil det få dem til at tænke uden for deres normale rammer. Når de samarbejder med andre medarbejdere om team building opgaver, kan det give dem nye og friske ideer, som er kvaliteter, du gerne vil have bragt tilbage til kontoret.
  • Giver bedre evner til problem løsning. Team building kan få dine medarbejdere til at blive bedre til at løse problemer, der opstår, sammen. Det får dem til at tænke rationelt og strategisk. Det har du brug for, når en rigtig krise opstår.
  • Slår barrierer ned. I mange arbejdsmiljøer er der en afstand fra chefer til medarbejdere. I team building har cheferne mulighed for at blive set som en kollega og en medspiller, og det kan gøre underværker for synergien.

Du kommer til at kende dine kolleger bedre og til at kende dem på en anden måde. Det styrker samarbejdet, og gør det lettere at arbejde sammen.