Utætte vinduer og nemme løsninger

Bor du i en ældre bolig? Er dit hus af den ældre generation? Så kender du sikkert alt for godt de mange uforudsete udgifter der kan komme. Det kan være det gamle oliefyr pludselig står af. Måske er hoveddøren pilrådden. Vinduerne trækker eller der kan være fugtskader. En ting er sikkert, skaderne kommer altid når man allermindst venter det og altid på det mest ubelejlige tidspunkt, rent økonomisk.

Det kan meget hurtigt blive dyrt hvis der er mange ting der skal ordnes, men det kan gøre en del lettere at overkomme, hvis du sørger for at skære ned på udgifterne i hverdagen. Man behøver ikke begynde på de helt store renovationer, for at spare ⓘ penge på langt sigt. Hvis dine vinduer for eksempel er utætte, eller det trække rind, vil det for mange være oplagt at få hele møget skiftet ud. Termoruder og hele svineriet. Men der findes faktisk en nemmere løsning. Det kan anbefales at man tager et kig på tætningslister til vinduer. Her kan der være rigtigt mange penge at spare.

Men lad os lige spole lidt tilbage. Hvorfor er træk og utætte vinduer skidt? Fordi det giver et dårligt indeklima, hvis der kommer fugt og luft ind. Det kan gøre dig syg og på langt sigt være meget skadeligt, da det er usundt at bo i kolde, fugtige boliger. Skimmelsvamp er også en af de store syndere, der gør mange mennesker syge. Derudover er det skadeligt for selve bygningen, da fugt og andet kan sættet sig til skimmelsvamp og lignende. Samtidig kan det få dine vinduer til at rådne op og dermed betyde endnu flere (og langt større) udgifter for dig.

Men det er som sagt her at tætningslister til vinduer kan være din redning. Det er en billig og nem måde at spare en stor del på varmeregningen uden at skulle skifte samtlige vinduer i boligen ud. Med en smule snilde og fingerfærdighed kan du helt selv tilpasse og installere tætningslister til vinduer. Det er jo ganske rart at kunne spare pengene på en håndværker, for slet ikke at tale om de mange tusinde kroner, nye vinduer og den slags koster.

Så som man kan se er det slet ikke så svært at spare nogle gode penge i hverdagen, bare ved at være en smule opfindsom. Dermed ikke sagt at det er dumt, at udskifte utætte vinduer, men der er bare ikke altid økonomien kan følge med. Men har mange pengene og tiden, kan det sagtens betale sig på langt sigt at købe nyt, men for alle os andre kan der være store besparelser på tætningslister til vinduer. Det kan også fås til døre og den slags, så der er nok at g i gang med, men det vil alt sammen være besværet værd når varmeregningen kommer. For slet ikke at tale om de helbredsmæssige fordele, der er ved at bo i en godt isoleret og opvarmet bolig.

Få mere information om tætningslister her: http://www.lavenergi.dk/taetningslister/