Unge i smart tøj

Jeg er klasselærer for femte klasse og har haft fornøjelsen af at have fulgt børnene siden første klasse, og jeg betragter femte klasse som en sund klasse, hvor eleverne udvikler sig til at blive hele mennesker.

Pigerne er begyndt at komme i puberteten. Alle ved, at det er svær periode, hvor udseendet, tøjet og veninderne betyder alt for dem. De er så småt begyndt at bruge lidt mascara og neglelak og bruger oceaner af tid på at diskutere mode, lommepenge og TV serier. Drengene i klassen interesserer de sig ikke for, de er efter pigernes mening bare pjattede og irriterende.

Klassens piger har stort set samme tøjsmag – selvfølgelig dikteret af moden men lige så meget af fællesskabet, som det er svært ikke at være en del af. De går alle i sportssko, de fleste i Nike sko, som jeg ved er et godt mærke i den forstand, at det er sunde og holdbare sko. De har alle jeans, shorts og leggins fra Pieces, som er et mærke, der virkelig har fået fat i de unge piger. Og hvis man som tolvårig skal være helt perfekt, har man også en top fra Pieces.

Pieces er ikke dyrt og egentlig meget neutralt, men med et smart snit som bestemt er praktisk og ikke udfordrende på nogen måde. Det meste fra Pieces er ensfarvet, pigerne i klassen sværger til sorte leggins og shorts og en grå lang top.

Smagen for Pieces varer nok ikke ved, men så længe de klæder sig som tolvårige, kan alle være tilfredse.