Nem stiftelse af selskab

I Danmark er det faktisk muligt som ganske almindelig person at stifte et selskab. Det skal blot anmeldes overfor Erhvervsstyrelsen, og herefter skal du have en revisor, advokat eller din bank til at godtgøre, at der er indbetalt 80.000 kr. på selskabets konto. Hvis du bruger sidstnævnte, kan du faktisk slippe fuldstændigt for konsulenthonorarer i forbindelse med stiftelsen, men kun betale et beskedent gebyr til det offentlige.

 

Det kræver dog at du selv kan udarbejde vedtægter, stiftelsesdokument, anpartsshaveroverenskomst og direktørkontrakt. Du kan eventuelt også vælge at få klaret det hele af en fagmand, der kan klare det for næsten ingen penge.

Nogle iværksættere bruger en hel uges arbejde på paragraffer og på at prøve at finde rundt i systemet. I stedet skulle du måske overveje at bruge 1-2.000 kr. på at få en advokat eller revisor til at klare stiftelsen – så slipper du for besværet og er sikker på, at tingene gøres korrekt. Det giver da en meget god nattesøvn, ikke? Det behøver faktisk ikke koste meget mere at få det stiftet, medmindre der er tale om en ganske særlig konstruktion med flere holdingselskaber og rådgivning, der går udover standard.

På Agera kan du få et godt tilbud på oprettelse af ApS. Her kan både advokater og revisorer byde ind på opgaven. Du vil modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på opgaven, så du har det bedst mulige sammenligningsgrundlag.

Husk på, at du ikke kun skal kigge på prisen, men også mængden af rådgivning, du får og den kemi, der er. Hvis du senere skal have en investor ind, så er det en virkelig god idé med et holdingselskab, så du ikke bliver personligt beskattet af salget af anparterne i selskabet. Desuden kan du løbende udlodde overskud til dit holdingselskab, så dine reserver er i sikre hænder, hvis dit datterselskab skulle blive sagsøgt, gå konkurs eller andet. Den slags rådgivning er uundværlig, så tænk blot over det, når du modtager tilbuddene.