Robot græsslåmaskine til fodboldklubben

I vores lille by har vi en meget aktiv fodboldklub, men der er selvsagt ikke voldsomt mange medlemmer, for byen er meget lille. Gennem flere årtier har klubben haft den aftale med kommunen, at vi kan bruge den kommunalt ejede fodboldbane – det ville være en overdrivelse at kalde det for et stadion – mod at vi selv sørger for græsslåning og anden vedligeholdelse.

De seneste godt 10 år har gamle Bent sørget for græsslåningen mod en årlig betaling på 10.000 kroner. Den ordning har vi været glade for, men nu er Bent ganske enkelt blevet for gammel til at slå græsset. Vi havde i et stykke tid problemer med at finde en afløser for ham, men en dag foreslog et af de andre bestyrelsesmedlemmer, at vi i stedet kunne anskaffe en robotplæneklipper. Det skulle vi rigeligt kunne få råd til, hvis vi sparer den årlige lønudgift til græsslåningen.

Jamen, kan sådan en lille batteridrevet automatisk plæneklipper klare en hel fodboldbane? spurgte en af de andre. Ingen kendte det præcise svar, men vi undersøgte det på stedet ved at finde en netbutik, der handler med den slags.

Det viste sig, at der findes nogle ret store robot græsslåmaskiner, som har rigelig kapacitet til at klare en fodboldbane. Ganske vist skulle vi så investere mere end to års lønudgift, men vi føler os overbeviste om, at den maskine, vi nu har købt, kan holde i mere end to år.

Nu får vi klippet græsset af den lille maskine flere gange om ugen.