Orienteringsklub på skrump

Forleden dag var jeg på gæstevisit i vores lokale orienteringsklub. Jeg var blevet opfordret til det af min kollega, som i en del år har været orienteringsløber. Det kom sig af, at jeg i løbet af det seneste års tid har været noget efterladende med at sørge for at få ordentlig motion. Jeg har haft meget arbejde – desværre af den stillesiddende karakter – så det har knebet med både tiden og lysten til at komme ud at løbe. Resultatet er, at jeg har taget en del på i vægt.

Derfor mente min kollega, at det var nemmere for mig at presse mig selv til det, hvis jeg deltog i de to ugentlige træningsaftener, de har i klubben. Derfor mødte jeg som sagt op med det formål at opnå et vægttab og få min krop i ordentlig form igen. Min kone har altid været slank som en ål, så jeg skammer mig faktisk over mine i øjeblikket lidt for runde former.

Det blev på flere måder en rigtig god aften, for orienteringsløberne var nogle hyggelige mennesker, og de var meget imødekommende i forhold til de spørgsmål, jeg havde at stille. Men jeg må også indrømme, at aftenen med den indlagte løbetur på næsten 10 kilometer satte min dårlige form i relief. Jeg kunne ikke følge med de andre, men jeg gennemførte trods alt hele strækningen.

Efter træningen mindede en af de andre mig om, at det er vigtigt at sørge for få vitaminer nok, når man starter træning fra bunden.