Opmagasinering af dæk

Vi holdt en lille beskeden fest i går efter lukketid i den bilforretning, hvor jeg er sælger. Årsagen til festen var, at håndværkerne netop er blevet helt færdige med den store udvidelse og ombygning, som blev sat i gang for godt et halvt år siden.

Der er to ting at fejre, dels at vi ikke længere skal arbejde i byggerod, dels at vi nu har fået en langt større og topmoderne forretning. Både salgsarealet og værkstedet med lager er udvidet betragteligt, og vi har fået lækre og lyse omgivelser at arbejde i.

Værkføreren er måske den, der glæder sig allermest over ombygningen. I aftes, mens vi spiste, sagde han ligefrem, at han glædede sig til den kommende november måned, som traditionelt er højtid for skifte af kundernes hjul fra sommerdæk til vinterdæk.

Som de fleste andre bilforretninger tilbyder vi kunderne opmagasinering af det sæt hjul, de ikke bruger i enten vinter- eller sommermånederne. Hidtil har vi haft disse hjul i en tom hal knap 100 meter væk fra selve værkstedet, så det har de to gange om året, hvor alle skal have skiftet hjul ofte i løbet af få dage, været et værre bøvl at hente og bringe bilhjulene fra og til lagerhallen.

Nu er der kælder under en del af værkstedet, hvor hjulene skal ligge på lager, og der er installeret en simpel vareelevator, så hjulene nemt og hurtigt kan køres op til monteringen, som foregår lige over den nye lagerkælder. Det bliver en stor lettelse for folkene på værkstedet. Og så kan de koncentrere sig om at bruge den rigtige motorolie i stedet.