Ny brændeovn

Vi var ikke helt enige om, hvad der skulle prioriteres højest, da vi havde besluttet os for at købe en ny brændeovn, idet den gamle efterhånden så temmelig trist ud og heller ikke længere var specielt nem at tænde op i.

Min kone gik efter udseendet først, og hun ville gerne have en emaljeret ovn i en kromgul farve, som hun for noget tid siden så i en udstilling. Jeg havde intet imod hendes ønske om farven, men for mig var det vigtigste, at vi fik en brændeovn, hvor vi også kan fyre med træpiller, fordi jeg synes, at det er en stor behagelighed, at ovnen så kan passe sig selv og endda holde sig i gang en nat over.

Men det hele endte med, at vi begge to fik vores ønske opfyldt, for hos en forhandler af brændeovne fandt vi en emaljeret ovn med en indsats, så man kan fyre med træpiller. Indsatsen kan endda tages ud, så man også kan bruge almindeligt brænde i den.

Og det sidste har jeg det rigtig fint med, for vores brændeskur er pænt fyldt op, efter at jeg for et par måneder siden kom meget billigt til et stort læs ask brænde, som jeg har brugt en masse tid på at få kløvet.

Da jeg købte det, var det endnu meget frisk træ, der lige var blevet fældet, så jeg skal under alle omstændigheder vente det meste af et år, før det er tørt nok til, at jeg kan begynde at fyre med det.