Modne mænd låner til motorcykel

Min kollega Henning var kommet i den alder, hvor han ligesom mange andre modne mænd fik en ubændig lyst til at køre på motorcykel. Det havde han gjort i sine unge dage, men det sluttede, da han stiftede familie og måtte skifte motorcyklen ud med en bil.

Men nu trak det gevaldigt i ham igen, og han kastede lange, misundelige blikke efter de motorcykler, han mødte på landevejen. Hennings kone grinede lidt af ham og kaldte ham en uforbederlig drengerøv, men heldigvis for ham var hun ikke af den type, der satte hælene i og forhindrede ham i at udleve drømmen.

Så Henning gik i banken for at få et lån til at købe en motorcykel. Det var der faktisk ikke noget i vejen for, idet han og konen kun havde en ret beskeden gæld i huset og dermed en pæn friværdi at stille som sikkerhed. Udover det skyldte han en smule på et billån, så banken foreslog ham et samlelån – forstået på den måde, at man kunne forhøje lånebeløbet på det eksisterende billån, så der blev penge til at købe den ønskede motorcykel for.

Henning fortalte nogle dage efter, at det på en måde havde været en lidt underlig fornemmelse at drøfte sagen med banken, for han havde faktisk sat sig i hovedet, at han aldrig mere behøvede at låne penge til noget som helst. Men nu var ønsket om en motorcykel altså blevet så stort, at han alligevel krøb til korset og satte sig i ny gæld.