Middel mod skaldethed?

Min svoger er en temmelig forfængelig mand, men jeg blev alligevel overrasket over, hvor meget han går op i sit udseende, da min kone og jeg besøgte min søster og svoger i sidste uge. Henning, som min svoger hedder, forsøgte ikke på nogen måde at skjule sin forfængelighed. Tvært imod fortalte han begejstret om en ny hårkur, han er gået i gang med.

Hans problem er, at han efterhånden er begyndt at få lidt høje tindinger. Og er der noget, han bestemt ikke ønsker, så er det at blive skaldet. Men Henning er midt i 40’erne, så det er vel ganske naturligt, at hårgrænsen begynder at flytte sig opad.

Det forsøgte jeg at fortælle ham og kom også med den udbredte, morsomme bemærkning om, at skaldethed jo bare er et udtryk for, at der ikke vokser hår på en computer. Min søster bakkede mig op og understregede endnu en gang overfor Henning, at hun bestemt ikke holdt mindre af ham, selv om han var ved at miste sin flotte hårpragt.

Vi spøgte en del med det, men Henning fastholdt stædigt, at hvis han kunne forhindre eller i det mindste forsinke skaldethed ved hjælp af nogle få hårprodukter, som kan give nyt liv til hårrødderne, så ville han i hvert fald forsøge det. Og det er jo muligt at finde gode og billige hårprodukter online.

Men, lovede han, jeg går nu ikke så vidt som til at få foretaget en hårtransplantation, hvilket vist ellers godt kan lade sig gøre. Hvis min hårkur ikke kan redde hårpragten, må jeg jo leve med det, sagde Henning.

Jeg havde mine tvivl om, hvorvidt han mente det seriøst, for jeg vil ikke blive forbavset, hvis han rent faktisk på et tidspunkt bliver så ked af sin manglende hårpragt, at han tyr til enten en transplantation eller også at gå med paryk.

Selv har jeg ikke så voldsom en forfængelighed, for jeg har været godt og vel halvskadet i en efterhånden lang årrække. Det generer mig ikke det fjerneste, og jeg kan bestemt ikke opfatte det som tegn på manglende mandighed, at man ikke har hår ned i panden. Faktisk har jeg det nok nærmest sådan, at det for mig er alt andet end maskulint at bruge en række forskellige produkter til håret.

Jeg har selv valgt at være helt kortklippet, så jeg bruger ikke en gang shampoo til de en millimeter lange hår, jeg har på noget af hovedet. Jeg klarer det sagtens med almindelig håndsæbe, når jeg er under bruseren.

Det er anderledes med kvinder, for det er vel helt naturligt for dem at satse på et fyldigt og glansfuldt hår. Jeg kan huske, at min kone efter sin første graviditet måtte sande, at hendes hår havde mistet den tidligere glansfuldhed. Så hun fik råd fra sin frisør om, hvad man kan gøre mod ødelagt hår, og det lykkedes hende også efter et stykke tid med brug af forskellige slags shampoo og balsam at få den normale fylde og glans tilbage i håret.

Hun fortsatte med at bruge vitaminberigede produkter, så da hun blev gravid anden gang, opstod der slet ingen skader på håret.