Marked for storskrald

En af mine nevøer har i sin familie i mange år været opfattet som lidt af familiens sorte får, for da han var helt ung, nægtede han pure at tage en uddannelse, for han ville hellere fortsætte i det job, han havde som medhjælper i et vognmandsfirma. Hans forældre var temmelig kede af det, men Lars stod fast på sit.

Nu har situationen ændret sig, for Lars startede for cirka halvandet år siden sit eget vognmandsfirma og har haft pæn succes med det. Han startede med en gammel lastbil og en enkelt affaldscontainer til private som denne, som han lejede ud til private, der havde brug for at komme af med stort affald.

Han fik hurtigt sin bank med på at finansiere nogle flere containere, for der er gode penge i den slags forretning her i København. Det er i sig selv ret dyrt at komme af med storskrald i København, så der er ikke mange, der tænker over, hvor stor en del af prisen, der går til vognmanden selv.

Så nu går Lars’ tid med dels at modtage bestillinger, dels at køre ud med sine containere til de adresser, hvor de skal bruges. Hans kone har sagt sit job op, for der er så stor efterspørgsel efter Lars’ containere, at der går en hel del tid med at passe telefonen.

Lars står så selv for udkørsel af containere og afhentning af affald, og i de fleste tilfælde er det byggefirmaer, han har som kunder, mens det i starten først og fremmest var private kunder.