Jacob Jensen og OBH – Danske ikoner

Der er vel ikke mange, der kan være uenige om, at visse danske produkter og visse danske designs har en nærmest ikonagtig status. Og det er jo egentlig godt, for det er ikke meget, Danmark efterhånden kan prale af og med, vel? Der er nok ikke så mange af produkterne, der fremstilles i Danmark mere, for hvem har råd til at producere i et land, hvor arbejdstiden er 37 timer og lønnen 2-8 gange højere end i de lande, hvor der er lige så dygtige mennesker, der arbejder 45 timer, holder 2-3 ugers ferie osv? Men designet og de gode brands – det har vi da.

Jacob Jensen – den skønne p-skive

Den geniale oig yderst smukt formgivne p-skive fra Jacob Jensen er da en af det ting, der designmæssigt har sin oprindelse i DK. Og med parkeringsafgifterne i DK er en elektronisk p-skive ingen skidt ide!

OBH Køkkenmaskine – dansk design?

Jeg ved ikke rigtig, om sådan en køkkenmaskine fra OBH egentlig er dansk designet? Men den kunne nu godt se ud til at være det:

Jeg synes, at designet ser meget skandinavisk ud ved første øjekast, men jeg vil heller ikke afvise, at der kan være franske indflydelser på det. Hvad tror du?

Tusind tak for lån af billeder og for inspiration til skiftselv.dk – Danmarks førende hvidevarebutik på nettet.