Hold maden frisk

I dag vil vi dele et godt tip med dig, der kan spare dig for ganske mange penge. Uanset hvor god du er til at bruge rester i køleskabet, er der en naturlig grænse for, hvor længe maden kan holde sig frisk og sund. Det ved enhver. Men ved du, at du kan forlænge den tid, hvor maden er frisk ganske dramatisk? Nej, vel? Med en vakuumpakker kan du fordoble holdbarheden på mange madvarer!

Når først du har åbnet den originale emballage på en madvare – eller du har smidt rester i en skål med låg – starter en proces med opbygning af bakterier, der nedbryder din mad og til sidst gør den dårlig. Og dermed bliver den sundhedsskadelig. Det er molekyler i luften, der nedbryder maden. Og derfor er det en nærliggende løsning at fjerne luften omkring maden, og det er præcist, hvad en vakuum pakker gør.

Sådan ser den altså ud – en vakuumpakkemaskine eller hvad du nu vil kalde den. Og i mit køkken er den lige så uundværlig som min stegeso er det.

Hvad med dig? Bruger du vakuum til dine fødevarer? Og har du en stegeso?