Historie om husforsikring

Min nabo er assurandør i et forsikringsselskab, og han fortæller ofte pudsige små historier om de oplevelser, han kommer ud for i sit job. En af de mere morsomme handler om et besøg, han aflagde hos en ny kunde i dennes hjem. Kunden var et ungt par, der netop havde købt deres første hus kort efter brylluppet, og de var lige flyttet ind i huset, da han var på besøg. Han sad sammen med det unge par ved spisebordet og gennemgik de forsikringer, som parret ønskede at tegne.

Det unge par ville være sikre på at være ordentligt forsikrede mod hændelser som indbrud, vandskade og så videre. Og min nabo gennemgik derfor dækningen i en indbo forsikring for dem, og de var ikke i tvivl om at tegne sådan en.

Så skulle der snakkes husforsikring, og assurandøren spurgte det unge par, om de ville have den udvidede kaskodækning, som også omfatter kummer, vinduer og den slags. Parret var lidt i tvivl om det med glasforsikring, for sådan nogle termoruder i et nyt hus er jo næsten umulige at smadre, mente de.

Og netop mens de talte om vinduerne, lød der et højt brag. Det viste sig, at en fodbold havde ramt en af de store ruder ud mod haven lige midt på. Termoruden holdt, men braget var meget højt og havde givet alle tre i stuen et mindre chok.

Det unge par var ikke i tvivl længere: Den dækning af glasskader, som de netop havde talt om, skulle med i forsikringen.