Fra hus til ejerlejlighed

Efter i mange år at have boet i et traditionelt parcelhuskvarter, har min kone og jeg nu valgt at skifte huset ud med en ejerlejlighed inde i midtbyen. Børnene er flyttet hjemmefra, så huset var blevet for stort til os, og da ingen af os er specielt interesseret i at passe have, var det oplagt for os at finde en lejlighed inde i byen, hvor der er mere liv omkring os.

Vi fandt også en dejlig lejlighed, som vi ikke var i tvivl om, at vi ville købe. Men kort efter, at vi var flyttet ind, stødte vi alligevel på et problem: Vores soveværelse ligger ud mod gaden, der er ret trafikeret, så vi havde regulære støjgener, når vi skulle sove.

Jeg spurgte en tømrermester til råds, og han fortalte, at man kan få vinduer fra Storke med specielt lyddæmpende glas, og hans erfaring var, at de virkelig gør en forskel. Han ville da gerne regne et tilbud ud på de to vinduer, vi har i soveværelset.

Han kom og målte op, og få dage senere fik jeg et tilbud fra ham, som prismæssigt var nogenlunde spiseligt. Men det her tilbud er på almindelige trævinduer – dem her –  med lyddæmpende glas, understregede han, for i betragtning af, at jeres lejlighed ligger på tredje sal, bør I nok overveje at investere i alu-vinduer, som holder sig pæne meget længere. Det er jo ikke verdens nemmeste sag at male vinduer i tredje sals højde, så det kan I nok ikke selv. Det endte med, at vi valgte alu-vinduerne.