Forsikring af bil

Hjemme i Danmark har vi på de fleste områder så ordnede forhold, at forbrugeren er beskyttet på alle ledder og kanter. Det har de fleste af os vænnet sig til, så man ikke behøver gå alt for meget op i en eller anden form for kontrakts tekst. Men sådan er det bestemt ikke i alle lande.

Det måtte jeg sande, da jeg for nogle år siden blev udstationeret på mit firmas afdeling i Brasilien, hvor jeg skulle arbejde i to år. Vi fandt en god bolig, og familien skulle selvfølgelig også have en bil. Jeg købte en fabriksny VW-model, der er produceret i Brasilien, og spurgte forhandleren til råds med hensyn til en If bilforsikring.

Han anbefalede mig varmt at tegne forsikring hos en af de internationale forsikringskoncerner, der opererer i Brasilien. Hold dig væk fra de lokale selskaber, for du ved aldrig, om du falder i kløerne på et mindre seriøst selskab, der på alle tænkelige måder forsøger at snige sig uden om erstatning, hvis du har haft et uheld med bilen. Forhandleren kunne i øvrigt ikke hjælpe mig med at tegne forsikringen – det måtte jeg selv slås med.

Derfor henvendte jeg mig til en amerikansk forsikringsgigant, der har kontor i Sao Paolo, hvor jeg boede. For mig som dansker var det overraskende, hvor mange detaljer, jeg skulle tage stilling til – for eksempel om andre end jeg selv måtte være fører af bilen. Det skulle min kone også registreres som, og det blev forsikringen lidt dyrere af.