Åbent hus på Rødding Højskole

Der var for nogle dage siden åben weekend på den højskole, hvor vores søn, Lars, har valgt at tage et kursus over seks måneder. Meningen med sådan en åben weekend er, at kursisternes familie og venner kan komme på besøg og snuse lidt til livet på en højskole. Fra skolens side er jeg ikke i tvivl om, at det først og fremmest handler om et reklamefremstød, men som forældre til en ung mand på 20 år vil man jo alligevel gerne se, hvordan han bor og trives, når han i øvrigt for første gang er væk hjemmefra.

Han skal næste år starte på universitet, hvor han har besluttet at læse til cand. polit. Derfor har han også valgt en højskole med politik som hovedfag, så han på en måde tager hul på sine studier lidt i utide.

På forhånd var min mand og jeg noget spændte på at komme på besøg hos vores søn, for ingen af os har faktisk nogensinde været på en højskole tidligere, så vi har ikke den helt store fornemmelse af, hvordan livet leves på de danske højskoler.

Og det ved vi fortsat ikke så forfærdeligt meget om. Der var nemlig sket det, at Lars en lille uges tid før den åbne weekend var blevet godt og grundigt lun på en jævnaldrende pige, der også er elev på højskolen. De var smask forelskede begge to, og det meste af tiden den weekend gik med at “gnave kranier”, så de unge havde ikke meget tid til os.